Selefilerden Özgür Suriye Ordusuna misilleme

img
Selefilerden Özgür Suriye Ordusuna misilleme YDH

YDH- Özgür Suriye Ordusuna bağlı militanların geçtiğimiz hafta yerel el-Kaide liderlerinden Ebu Muhammed Şami’yi öldürmelerinden sonra selefi grupların da Özgür Suriye Ordusu mensubu üç militanı öldürdüğü bildirildi.




 

YDH-Özgür Suriye Ordusuna bağlı militanların geçtiğimiz hafta yerel el-Kaide liderlerinden Ebu Muhammed Şami’yi öldürmelerinden sonra selefi grupların da Özgür Suriye Ordusu mensubu üç militanı öldürdüğü bildirildi.

Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep'teki çatışmalara katılan tekfirci selefi grupların, Özgür Suriye Ordusu'ndaki üç genci öldürdüğü bildirildi.

Breakingnews'te yer alan habere göre yaşları 17 ile 19 arasında değişen Suriyeli üç genç, silah bırakarak çatışma bölgesini terk etmek istedi. Fakat, gençlerin kaçma teşebbüsünden haberdar olan tekfirci cihadi gruplar, üç genci boğazlayarak öldürdü.

Haberde öldürülenler arasında yer alan Samir (17) adlı gencin, saldırıdan 2 gün önce annesini telefonla arayarak "tekfirci grupların Suriye halkını savunma ve özgürlük savaşı adı altında terör eylemlerine karıştığını söylediği" ifade edildi.

Samir annesine ayrıca "tekfirci grupların evlerini terk eden vatandaşların evlerine ve mal varlıklarına el koyduğu, vatandaşlara işkence ettiğini" söyledi.

Savaşçılar arasında Arapça konuşamayan yabancıların da bulunduğunu ifade eden Samir, bu kişilerin selefi elbisesi giydiğini belirtti.