İsrailli general: Lübnan'a kara harekâtına hazırlıklı olmalıyız

img
İsrailli general: Lübnan'a kara harekâtına hazırlıklı olmalıyız YDH

İsrail'in Kuzey Komutanı Ori Gordin, İsrail'in Hizbullah'a karşı yürüttüğü operasyonda yeni bir aşamaya geçildiğini belirterek, gerekirse Lübnan'a kara harekâtına hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.




YDH - İsrail'in Kuzey Komutanı Başkanı Tümgeneral Ori Gordin, rejimin 'güvenlik durumunu değiştirmek' ve yerleşimcilerin evlerine dönebilmesini sağlamak amacıyla 'harekatın yeni bir aşamasına geçtiğini' açıkladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin aktardığına göre Tümgeneral Ori Gordin, rejim ordusunun Hizbullah'a karşı yürütülen operasyonda yeni bir aşamaya girdiğini ve gerekirse kara harekâtı için hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

7. Tugay’ın kuzey sınırı yakınlarındaki tatbikatını ziyaret eden Gordin, askerlere hitaben şunları söyledi: “Harekatın yeni bir aşamasına girdik ve Kuzey Okları Operasyonu’nun tam ortasındayız.”

Komutanlar ve askerlerin hazırlık durumunu değerlendiren Gordin, güvenlik durumunu değiştirmek ve kuzeydeki sakinlerin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlamak için tam hazırlıklı olmanın önemini dile getirdi.

General, "Operasyon, Hizbullah'ın ateş gücüne ve komutanlarına ağır darbeler vuran önemli saldırılarla başladı. Bu bağlamda, güvenlik durumunu değiştirmemiz gerekiyor. Bir kara harekâtına tamamen hazırlıklı olmalıyız," diye ekledi.



Makaleler

Güncel