Suriyeli 'muhalifler' Deraa'da İsrail adına cephe açtı

img
Suriyeli 'muhalifler' Deraa'da İsrail adına cephe açtı YDH

Suriye'nin güneyindeki Deraa vilayetindeki Batı destekli silahlı gruplar, Şam'a karşı geniş çaplı askeri operasyonların başladığını duyurdu.




YDH - Suriye'nin güneyindeki Deraa'da bulunan silahlı gruplar, Şam'ı Suriye halkına karşı 'devam eden ihlaller' ile suçlarken, halen tekfirci grupların kontrolünde olan İdlib'in bombalanmasını da buna dahil etti.

Yapılan yazılı açıklamada, "Mukaddes devrimi desteklemek amacıyla, rejimin kontrol noktalarına, askeri mevzilerine ve personeline karşı açık operasyonların başladığını duyuruyoruz," ifadelerine yer verildi.

'Muhalifler', ayrıca Suriye'nin güneyindeki tüm bölgelerde genel seferberlik ilan ederek Suriye ordusunu ülkeyi 'terk etmeye' çağırdı.

Açıklamada, "(Suriye Cumhurbaşkanı Beşar) Esed güçlerini bu çökmekte olan rejimden ayrılmaya çağırıyoruz. Ayrılmayı seçen tüm askerlere koruma sağlamaya tamamen hazırız," denilen açıklamada, grupların 'yoğun misilleme saldırıları' düzenleyeceği kaydedildi.

Açıklamada “Bu açıklama Esed güçlerine son uyarı niteliğindedir. Sahip olduğumuz tüm güçle saldıracağız ve tüm devrimci gruplara alarm seviyelerini en üst düzeye çıkarmaları talimatını verdik," iddiasında bulunuldu.

Suriye hükümeti, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Daha önce Siyonist rejim, Golan sınırına Hizbullah'a destek için geldiği düşünülen 40 bin asker nedeniyle Suriye'ye müdahale edeceğini söylemişti.



Makaleler

Güncel