Salih Müslim: Suriye İhvan’ı Erdoğan’ın hizmetinde

img
Salih Müslim: Suriye İhvan’ı Erdoğan’ın hizmetinde YDH

YDH- Suriye Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) Başkanı Salih Müslim, Şam yönetiminin PKK’ya askeri kamp verdiğini iddia eden Suriye İhvanı’nı Türkiye’nin hizmetinde olmakla suçladı.




 

YDH-Suriye Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) Başkanı Salih Müslim, Şam yönetiminin PKK’ya askeri kamp verdiğini iddia eden Suriye İhvanı’nı Türkiye’nin hizmetinde olmakla suçladı.

Kurdpress haber ajansının haberine göre Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) Lideri Salih Müslim, Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü Genel Sekreteri Riyad Şakfa’nın Şam yönetiminin PKK için askeri kamp kurduğu yönündeki açıklamalarını yalanlayarak Suriye İhvanı’nı Başbakan Erdoğan’ın hizmetinde olmakla suçladı.

Riyad Şakfa, Suriye hükümetinin Türkiye’ye zarar vermek için ülkenin kuzeyinde PKK’ya askeri kamplar verdiğini öne sürmüş ve Şam yönetiminin PKK için Halep’te kamp kurduğunu; ancak Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’e hakim olması sebebiyle kampın başka bir yere nakledildiğini iddia etmişti.

PYD Lideri Salih Müslim, Rudaw’a verdiği demecinde “Kimse bize askeri kamp vermedi; hiç kimseye yönelik düşünsel bir düşmanlığımız yok. Türkiye hükümeti, Kürt siyasi grupların faaliyetlerini PKK ile ilişkili göstermeye ve bu şekilde onları terörist olarak göstermeye çalışıyor. Onun, bu konuşmayı Türkiye’de yapmasından hedefinin Erdoğan’ın rızasını kazanmak olduğu anlaşılıyor. Bu tür temelsiz iddiaların söz konusu edilmesi şaşırtıcı değil, bu tür açıklamalar her zaman yapılıyordu, bu da sonuncusu olmayacak” dedi.

PYD Lideri Salih Müslim, Suriye’nin tüm Kürt bölgelerini karış karış gezdiğini ve avcunun içi gibi bildiğini belirterek şimdiye kadar hiç kimseden buralarda askeri bir kamp kurulduğunu duymadığını söyledi.