"Zarkavi’nin kuzeni Suriye’de yakalandı"

img
"Zarkavi’nin kuzeni Suriye’de yakalandı" YDH

YDH- 2006 yılında ABD tarafından öldürülen Irak’taki el-Kaide örgütünün lideri Ebu Mus’ab Zarkavi’nin kuzeninin Suriye’de ele geçirildiği iddia edildi.




 

YDH- 2006 yılında ABD tarafından öldürülen Irak’taki el-Kaide örgütünün lideri Ebu Mus’ab Zarkavi’nin kuzeninin Suriye’de ele geçirildiği iddia edildi.

Arabi Press’in haberine göre Amerika’nın Irak’ı işgal etmesinden sonra Irak’ta örgütlenen el-Kaide’nin liderliğini yapan Ebu Mus’ab el-Zarkavi’nin amcasının oğlu Ebu Useyd, Ürdün sınırından Suriye’ye geçmeye çalışırken Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Haberde Musa Abdullat adlı Ürdünlü bir İslamcı Avukatın AFP’ye verdiği demeçte Ürdün’den Suriye’ye geçmeye çalışan ve aralarında Ebu Musab ez-Zarkavi’nin kuzeni Ebu Useyd’in de bulunduğu 6 kişinin Suriye’de tutuklandığını açıkladığı bildirildi.

Irak el-Kaide’sinin Lideri Ebu Musab Zarkavi, 2006 yılının haziran ayında Amerikan ordusunun saldırısında öldürülmüştü.

Öte yandan Halep’teki silahlı grupların Hamidiye bölgesinde iş yerlerini ve evleri ateşe verdiği bildirilirken Suriye güvenlik güçlerinin de Halep’in Şeyh Maksud semtini silahlı gruplardan temizlediği açıklandı.

Suriye televizyonu da Dera ve Suveyda müftülerinin Silahlı gruplar tarafından kaçırıldığını belirterek müftülerin Ürdün’e nakledildiğini duyurdu.  

Haberde ayrıca Suriye güvenlik güçlerinin Humus’un el-Asi bölgesinde silahlı gruplar tarafından kullanılan uzunluğu 800 genişliği de 3 metre olan bir tüneli ortaya çıkardığı bildirildi.



Makaleler

Güncel