Halkın Mücahitleri’nden ÖSO’ya işbirliği teklifi

img
Halkın Mücahitleri’nden ÖSO’ya işbirliği teklifi YDH

YDH- Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) siyasi danışmanı Bessam Dade, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün ÖSO saflarında savaşma önerisinde bulunduğunu açıkladı.




 

YDH-Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) siyasi danışmanı Bessam Dade, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün ÖSO saflarında savaşma önerisinde bulunduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın Kahire muhabiri Hazim Bedr'in sorularını yanıtlayan Dade "Özgür Suriye Ordusukomuta kademesi, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün bu talebini görüşüyor. Halkın Mücahitleri Örgütü'nün savaş tecrübesinden yararlanma imkanıgöz önünde bulundurulduğu için talebin olumlu karşılanacağı yönünde eğilim var" dedi.

Anadolu Ajansı Arapça servisininhaberinegöre Halkın Mücahitleri Örgütü, Suriye-Lübnan sınırında kendileri için askeri karargah kurulmasını istedi. Örgüt, bu karargah üzerinden Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'a ve Lübnan'daki İran Devrim Muhafızları'na karşı savaşmayı hedefliyor.

Halkın Mücahitleri Örgütü'nün 6100 savaşçısı olduğununhatırlatıldığıhaberde "Dade, Özgür Suriye Ordusu,Halkın Mücahitlerininteklifine onay verse de 6100 savaşçının hepsinin kendi silahlarıyla Suriye'de savaşacağını uzak bir ihtimal olarak görüyor. Dade, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün bu teklifinin, Amerika'nın onayından sonra sunulmasını ise ihtimal dışıbulmuyor" ifadelerine yer veriliyor.

Dade açıklamasında ayrıca "Halkın Mücahitleri Örgütü, İran Devrim Muhafızları'nın yöntemlerine karşı savaş tecrübesine sahip" dedi.

Haberde, Halkın Mücahitleri Örgütü'nün 1965 yılında İranlı akademisyen ve aydınlar tarafından Şah rejimine karşı mücadele için kurulduğu, devrimden 1.5 yıl sonra İran'daki yeni rejimle örgüt arasında çıkan anlaşmazlıktan ötürü 30 yıldır devam eden silahlı çatışmaların başladığı belirtildi.

Haberde son olarak Bağdat'taki Halkın Mücahitleri Örgütü'nün yaşadığı Liberty (Hürriyet) kampı, daha önceden Amerika'nın üst olarak kullandığı bir karargah olduğu vurgulandı.