Peşmerge güçleriyle Dicle birlikleri arasında çatışma

img
Peşmerge güçleriyle Dicle birlikleri arasında çatışma YDH

YDH- Peşmerge güçleri ile Dicle Operasyon Birlikleri arasında Diyala kentine bağlı Mendeli’de çatışma yaşandığı bildirildi.




 

YDH- Peşmerge güçleri ile Dicle Operasyon Birlikleri arasında Diyala kentine bağlı Mendeli’de çatışma yaşandığı bildirildi.

Kurdpress haber ajansının Kurdistannews’ten naklen bildirdiğine göre Diyala’daki Irak Ordusu Komutanlarından Albay Haşim es-Saidi, Mendeli kentinde meydana gelen patlamanın ardından 10 Kürt vatandaşın öldürülmesinden sonra peşmerge güçlerinin kenti kuşatma altına aldığını söyledi.

Irak merkezi hükümeti tarafından kurulan Dicle Operasyon birliklerinin komutanlarından olan Albay Saidi, peşmerge güçlerinin Mendeli kentini kuşatması üzerine Dicle Operasyon birlikleri ile peşmerge güçleri arasında yer yer çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Kürt, Türkmen ve Arap nüfusun bir arada yaşadığı Mendeli kenti Irak’ta “tartışmalı bölgeler” diye adlandırılan yerler arasında bulunuyor.

Mendeli kentindeki Türkmenler, kentin Kürdistan Bölgesine bağlanmasına karşı çıkıyor.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak Ordusunun 12 ve 5. Tümenlerinin birleştirilmesiyle Kerkük ve Diyala’da oluşturulan Dicle Operasyon Birliklerinin komutanlığına Abdulemir Zeydi’yi atamıştı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Cafer Mustafa, Kerkük ve Diyala’da güvenliğin sağlanması amacıyla kurulan Dicle Operasyon Birliği’nin en küçük bir harekata girişmesi durumunda karşısında peşmerge güçlerini bulacağını söylemişti.



Makaleler

Güncel