İsrail askerlerinden Başbakan Olmert’e suçlama

img
İsrail askerlerinden Başbakan Olmert’e suçlama YDH

SAAF-İsrail askerlerinin, Başbakan Olmert’i Hizbullah tarafından esir alınan 2 askerin durumuyla




SAAF-İsrail askerlerinin, Başbakan Olmert’i Hizbullah tarafından esir alınan 2 askerin durumuyla ilgilenmemekle suçladığı bildirildi.

 

İsrail ordusu yedek birlikleri bu pazar günü gönderdikleri sert bir uyarı mesajıyla İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i eleştirdiler ve Olmert’i Hizbullah’ın esir aldığı askerlerden vazgeçmekle suçladılar.

 

Başbakan Olmert’e gönderilen mektubun altında imzası bulunan askerlerin Hizbullah tarafından esir alınan askerle aynı birliğe bağlı oldukları belirtiliyor.

 

Al-Alam televizyonunun verdiği habere göre askerlerin İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e yazdığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

 

“Sayın Başbakan,

 

Belki de unuttunuz; savaşa çıkma nedenimiz Hizbullah’ın sınır boyunda bulunması değil, 8110 birliğinden iki askerin Hizbullah tarafından kaçırılmasıydı.

 

Şu anda yaşananlar ahlaki bir çöküntüdür ve bunun sonucu da kaçırılan iki askerden vazgeçmektir.”

 

Askerler, mektup için imza topladıklarını belirterek, hükümetten esirlerin iade edilmesi için takvim belirlemesini ve kaçırılan askerlerin kısa sürede iade edilmemesi durumunda geniş çaplı operasyon başlatılmasını istediler.

 

Öte yandan Hizbullah tarafından esir alınan askerlerden birinin kardeşi, İsrail radyosuna verdiği demeçte Başbakan’dan kısa zamanda esir değişimi için pazarlıklara başlanılacağına dair söz aldıklarını belirtti.

 



Makaleler

Güncel