Irak: Rusya ile silah anlaşması yürürlükte

img
Irak: Rusya ile silah anlaşması yürürlükte YDH

YDH- Irak Savunma Bakanlığı, Rusya ile yapılan silah anlaşmalarının lağvedildiğine ilişkin haberleri yalanladı.




 

YDH- Irak Savunma Bakanlığı, Rusya ile yapılan silah anlaşmalarının lağvedildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Irak Savunma Bakanlığını vekaleten yürüten Sadun Duleymi, Bağdat’la Moskova arasında imzalanan 2.4 milyar dolar tutarındaki silah anlaşmasının iptal edildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin basın Danışmanı Ali el-Musevi, Irak hükümetinin Rusya’dan savaş uçağı, helikopter ve füze alınmasını öngören 2.4 milyar dolarlık anlaşmanın mali yolsuzluk şüphesiyle iptal edildiğini açıklamıştı.

Ali el-Musevi’nin bu açıklamasından iki saat sonra ise Irak Savunma Bakanı Vekili Sadun Duleymi bir açıklamada bulunarak Rusya ile yapılan silah anlaşmasında herhangi bir yolsuzluk şüphesinin bulunmadığını ve anlaşmanın hala geçerli olduğunu söyledi.

Irak’a silah satacak olan firma konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Rusya’nın Bağdat büyükelçiliği ise konu hakkında herhangi bir bilgilerinin olmadığını açıkladı.

Siyasi uzmanlar, Irak’ın silah alımı konusunda Rusya’ya yönelmesini Başbakan Maliki’nin Irak üzerindeki Amerikan nüfuzunu kırmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyor.

    



Makaleler

Güncel