Bağdat ile Moskova silah müzakeresine yeniden başlıyor

img
Bağdat ile Moskova silah müzakeresine yeniden başlıyor YDH

YDH- Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, ülkesinin Rusya ile silah alımı konusunda yeniden müzakerelere başlayacağını açıkladı.




 

YDH-Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, ülkesinin Rusya ile silah alımı konusunda yeniden müzakerelere başlayacağını açıkladı.

Irak basınında yer alan haberlere göre Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak Milli Güvenlik Kurulu’nun Pazar günü yaptığı toplantıda silah alımı konusunda Rusya ile yeniden müzakerelere başlama kararı aldığını söyledi.

Rus tarafıyla müzakereler için yeni bir komisyon kurulduğunu belirten Ali Debbağ, bu komisyonun Rusya ile imzalanacak anlaşmadaki kuşkuları ve yanlış anlaşılmaları gidereceğini ifade etti.

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, ülkesinin Rusya ile henüz bir silah anlaşması imzalamadığını; ancak Rusya’dan silah almak yönünde bir sürece girdiğini söyledi.

Bir süre önce Başbakan Nuri el-Maliki’nin basın danışmanı Ali Musevi, yolsuzluk şüpheleri sebebiyle Rusya ile yapılan anlaşmanın iptal edildiğini belirtmiş, Savunma Bakan Vekili Sadun Duleymi, Rusya ile yapılan silah anlaşmasının iptal edilmediğini açıklamış, Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ ise iki gün önce Rusya ile henüz bir anlaşma imzalanmadığını söylemişti.

    



Makaleler

Güncel