Kerkük’teki Kürt partilerden Dicle Ordusu’na süre

img
Kerkük’teki Kürt partilerden Dicle Ordusu’na süre YDH

YDH- Kerkük’teki Kürt partileri Başbakan Nuri el-Maliki tarafından kurulan Dicle Operasyon Birliklerinin lağvedilmesi için 7 gün süre verdi.




 

YDH-Kerkük’teki Kürt partileri Başbakan Nuri el-Maliki tarafından kurulan Dicle Operasyon Birliklerinin lağvedilmesi için 7 gün süre verdi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kerkük’teki Kürt partileri, Irak cumhurbaşkanına, başbakana, meclise ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanlığına birer mektup göndererek Dicle Operasyon Birliklerinin lağvedilmesini istedi.

Kerkük’te dün bir gösteri düzenleyen Kürt partileri, gösteri sonrası hazırladıkları metinleri yetkililere göndererek Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye Dicle Ordusu’nu lağvetmesi ve Kerkük’ten çekmesi için 7 gün süre verdiklerini açıkladı.

Kerkük’teki gösterileri düzenleyen örgütlerin temsilcileri, ayrıca Kerkük valisiyle, il meclisi başkanıyla ve il meclisi üyeleriyle görüşerek gösteri sonrası hazırlanan sonuç bildirilerini iletti.

Göstericiler, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Dicle Operasyonlar Komutanlığını lağvetmemesi halinde taleplerini gerçekleştirmek için başka yollara başvuracakları tehdidinde bulundu.

Dicle Operasyon Birlikleri geçtiğimiz yaz sonunda Kerkük ve Diyala’daki güvenliği sağlamak üzere Irak Başbakanı Nuri el-Maliki tarafından kurulmuştu.

Irak hükümeti, Dicle birliğinin terörist gruplara yönelik kurulduğunu belirtirken Kürt partileri, Irak hükümetini Dicle birlikleri aracılığıyla “tartışmalı bölgeleri” denetim altında tutmaya çalışmakla suçluyor.

   



Makaleler

Güncel