Humus’ta bir Türk militan daha öldürüldü

img
Humus’ta bir Türk militan daha öldürüldü YDH

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Humus’ta düzenlediği operasyonlarda biri Türk ikisi Suudi Arabistan vatandaşı üç militan etkisiz hale getirildi.




 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin Humus’ta düzenlediği operasyonlarda biri Türk ikisi Suudi Arabistan vatandaşı üç militan etkisiz hale getirildi.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Suriye güvenlik güçlerinin Humus’a bağlı Bab Hud ve Halidiye bölgelerinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda militan öldürüldü.

Öldürülen militanlar arasında Kasım Gündüzdar adlı bir Türk vatandaşının da bulunduğu bildirildi.

Suriye güvenlik güçlerinin Bab Hud ve Halidiye semtlerinde düzenlediği operasyonlarda öldürülen Hayrullah Salkini, Muhammed Hassun, Halid Hafyan ve Teysir Hafyan adlı Suriyeli militanların yanı sıra, Verdan el-Haile ve Halif Ahmet el-Haldi adlı Suudi Arabistan vatandaşı iki militanla Türk vatandaşı Kasım Gündüzdar’ın kimliklerinin belirlendiği bildirildi.

Fars haber ajansı da Suriye muhabirinden naklen, Suriye güvenlik güçlerinin Halep’teki el-Limrun-Kefer Hamra yolu üzerinde çatışmaya girdiği militanlardan 4’ünü öldürdüğünü ve çok sayıda silaha el koyduğunu bildirdi.

Suriye güvenlik güçlerinin eş-Şear, Kerm el-Cebel ve Şeyh Hıdır semtlerinde operasyonlarını sürdürdüğü ve yaşanan çatışmalarda çok sayıda militanın etkisiz hale getirildiği açıkladı.