Abdulmehdi: Irak yeni Suriye muhalefetini tanısın

img
Abdulmehdi: Irak yeni Suriye muhalefetini tanısın YDH

YDH- Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi, Irak’ın yeni kurulan Suriye muhalifi örgütü tanımasını istedi.




 

YDH-Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi, Irak’ın yeni kurulan Suriye muhalifi örgütü tanımasını istedi.

Et-Tağyir televizyonunun haberine göre Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak İslami Yüksek Konseyi Üyesi ve eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi, Irak hükümetinin Katar’da kurulan yeni Suriye muhalif örgütünü tanımasını istedi.

Habere göre Adil Abdulmehdi, Facebook’taki kişisel sayfasında “Dost ve kardeş Irak ve Suriye halklarının maslahatı, ideolojik veya siyasi kamplaşmalardan uzak olarak Suriye muhalefetiyle uzlaşma içinde olmalıdır” dedi.

Yeni kurulan muhalif örgütü “Suriye’nin inkar edilemez gerçekliğinin bir parçası” olarak niteleyen Abdulmehdi, Suriye muhalefetini terörizmi desteklemekle suçlayan Irak hükümetini de eleştirerek “Terörizm, şiddet ve mezhepçilik, Suriye muhalefetinin çoğunluğu tarafından reddedilmektedir. Bazı grupların terörist eylemler yapması sebebiyle bütün muhaliflerin suçlanmaması gerekmektedir” dedi.

Suriyeli muhaliflerin Amerika ve Arap rejimleri tarafından desteklenmesinin onların kukla olduğu anlamına gelmediğini belirten Adil Abdulmehdi, “partiler ve şahıslar hakkındaki yargıyı tarih verecektir” dedi.

   



Makaleler

Güncel