Irak 4. Tümeni Dicle Ordusuna bağlandı

img
Irak 4. Tümeni Dicle Ordusuna bağlandı YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Selahaddin ve Tuzhurmatu’da bulunan Irak Ordusunun 4. Tümeninin Dicle Operasyon Komutanlığına bağlanması emrini verdi.




 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Selahaddin ve Tuzhurmatu’da bulunan Irak Ordusunun 4. Tümeninin Dicle Operasyon Komutanlığına bağlanması emrini verdi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kürt komutanların emri altındaki Selahaddin ve Tuzhurmatu’da bulunan Irak Ordusuna ait 4. Tümen, Başbakan Nuri el-Malik’nin emriyle Dicle Operasyon Komutanlığına bağlandı.

Kurdpress haber ajansına demeç veren Selahaddin kenti il meclisi üyesi Reşid Hurşid, “Bir kısmı Selahaddin kentinde bir kısmı da Tuzhurmatu’da bulunan Irak Ordusunun 4. Tümeni, Başbakan Nuri el-Maliki’nin emriyle Dicle Operasyon Komutanlığına bağlandı” dedi.

Aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği üyesi de olan Reşid Hurşid, Başbakan Maliki’nin Silahlı Kuvvetler Baş Komutanı sıfatıyla gönderdiği emrin Selahaddin kentindeki tuğgeneral rütbesindeki Kürt komutana ulaştığını bildirdi.

4. Tümenin Irak ordusuna bağlı olmasına rağmen subaylarının çoğunun Kürt olduğunu belirten Hurşid, bu subayların çatışma ve gerilimlerin sona erdirilmesi için çalışması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan Handan adlı internet sitesine demeç veren Hamreyn operasyon bölgesi yetkilisi Molla Kerim Şekur, Cuma günü Irak ordusuyla peşmergelerin çatışmasına sahne olan Tuzhurmatu kentinde durumun sakin olduğunu belirterek “Cuma günkü çatışmadan sonra Irak ordusu 4. Tümeninden ve federal polisten başka kente hiçbir güç girmedi” dedi.

Molla Kerim, 4. Tümenin Kürt komutanı ile Süleymaniye’deki 16. Tugay komutanının bölgedeki durumun kontrol altına alınmasında etkili bir rol oynadığını söyledi.



Makaleler

Güncel