Bağdat-Kerkük karayolu kapandı
YDH- Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasındaki gerilim sebebiyle Bağdat-Kerkük karayolunun trafiğe kapandığı bildirildi.
YDH-Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasındaki gerilim sebebiyle Bağdat-Kerkük karayolunun trafiğe kapandığı bildirildi.
Kurdpress haber ajansı, Bağdat ile Kerkük arasında taşımacılık yapan şoförlerin Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasındaki gerilimden dolayı Bağdat’ı Kerkük’e bağlayan karayolunun kapandığını açıkladığını duyurdu.
Hamreyn hattı dışında Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer yolların da kapalı olduğu ve ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirilirken Kürdsitan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, Irak ordusuyla yaşanan gerilime değinerek peşmergelerin savaşı başlatan taraf olmayacağını açıkladı.
Peşmerge Bakanı Şeyh Mustafa, Irak ordusuyla peşmergelere arasında Tuzhurmatu’da Cuma günü yaşanan ve 2 kişinin ölmesi 10 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaya da değinerek Iraklı siyasi ve askeri yetkililerin kentteki Kürt partilerin bürolarını kapatmak ve kentteki peşmergeleri silahsızlandırmakla tehdit ettiklerini, peşmerge güçlerinin de bu sebeple alarm durumuna geçirildiğini söyledi.
Şeyh Mustafa, şu anda Tuzhurmatu’daki durumun sakin olduğunu ifade etti.
İlgili Haberler
Irak’ta silahların devlet kontrolüne alınması için tarih verildi
26 Eylül 2026 11:53
Erbil ile Süleymaniye de İran uçuşlarını kesti
25 Eylül 2026 15:03
Bağdat’ın ardından Necef de İran uçuşlarına kapatıldı
25 Eylül 2026 10:14
Ketaib Hizbullah’tan Irak halkına çağrı: İran’a yönelik kuşatmayı kırı…
24 Eylül 2026 20:29
