Bağdat-Kerkük karayolu kapandı

img
Bağdat-Kerkük karayolu kapandı YDH

YDH- Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasındaki gerilim sebebiyle Bağdat-Kerkük karayolunun trafiğe kapandığı bildirildi.




 

YDH-Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasındaki gerilim sebebiyle Bağdat-Kerkük karayolunun trafiğe kapandığı bildirildi.

Kurdpress haber ajansı, Bağdat ile Kerkük arasında taşımacılık yapan şoförlerin Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasındaki gerilimden dolayı Bağdat’ı Kerkük’e bağlayan karayolunun kapandığını açıkladığını duyurdu.

Hamreyn hattı dışında Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer yolların da kapalı olduğu ve ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirilirken Kürdsitan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa, Irak ordusuyla yaşanan gerilime değinerek peşmergelerin savaşı başlatan taraf olmayacağını açıkladı.

Peşmerge Bakanı Şeyh Mustafa, Irak ordusuyla peşmergelere arasında Tuzhurmatu’da Cuma günü yaşanan ve 2 kişinin ölmesi 10 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaya da değinerek Iraklı siyasi ve askeri yetkililerin kentteki Kürt partilerin bürolarını kapatmak ve kentteki peşmergeleri silahsızlandırmakla tehdit ettiklerini, peşmerge güçlerinin de bu sebeple alarm durumuna geçirildiğini söyledi.

Şeyh Mustafa, şu anda Tuzhurmatu’daki durumun sakin olduğunu ifade etti. 



Makaleler

Güncel