Talabani’den asker sevkini durdurun uyarısı

img
Talabani’den asker sevkini durdurun uyarısı YDH

YDH- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak Kara Kuvvetleri Komutanına bir yazı göndererek tartışmalı bölgelere asker sevkiyatının durdurulmasını istedi.




 

YDH-Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak Kara Kuvvetleri Komutanına bir yazı göndererek tartışmalı bölgelere asker sevkiyatının durdurulmasını istedi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak Kara Kuvvetleri Komutanına bir yazı göndererek “tartışmalı bölgelere” asker sevkiyatının durdurulmasını istedi ve aksi takdirde mahkemeye şikayette bulunacağını söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği Siyasi Büro Başkanı Adnan Müfti, haftalık Rudav gazetesine verdiği demecinde “Talabani, geçtiğimiz hafta Irak Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı General Ali Gaydan’a bir yazı gönderdi ve asker sevki emri veremeyeceği uyarısında bulundu ve ondan emri derhal geri almasını istedi” dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Kara Kuvvetleri Komutanı General Gaydan’a anayasanın ordu güçlerinin siyasete karışmaması gerektiğine ilişkin 67. Maddesini hatırlattığı bildirildi.

Talabani, General Ali Gaydan’ın milletvekillerinin güvenoyu olmaksızın bu göreve getirildiğini belirterek Gaydan’ın kara kuvvetleri komutanlığına atanış biçiminin de verdiği emrin de yasa dışı olduğunu öne sürdü.

Adnan Müfti, Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin General Ali Gaydan’ın tartışmalı bölgelere asker sevkiyatına ilişkin emrini geri almaması durumunda anayasanın koruyucusu sıfatıyla Gaydan’ı mahkemeye vermekle tehdit ettiğini açıkladı.

Adnan Müfti ayrıca Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin General Ali Gaydan’a gönderdiği yazının bir nüshasını Başbakan Nuri el-Maliki’ye de gönderdiğini söyledi.

  



Makaleler

Güncel