“Barzani, müzakere için ön şart koşmadı”

img
“Barzani, müzakere için ön şart koşmadı” YDH

YDH- Irak Savunma Bakanlığı ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı yetkilileri iki taraf arasında yaşanan son krizi görüştü.




 

YDH-Irak Savunma Bakanlığı ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı yetkilileri iki taraf arasında yaşanan son krizi görüştü.

Kurdpress haber ajansının haberine göre Irak parlamentosu milletvekillerinden Muhammed Halidi, Irak Savunma Bakanlığı yetkilileriyle Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı yetkilileri arasında bugün görüşmeler yapıldığını belirterek Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Dicle Operasyon Komutanlığının lağvedilmesini ön şart olarak koşmadığını söyledi.

 Bugün Bağdat’ta yapılan toplantıda Irak ordusunun “tartışmalı bölgeler” olarak nitelendirilen yerlere asker sevk etmesiyle yaşanan gerginliğin görüşüldüğü açıklandı.

Muhammed Halidi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin Erbil’e yaptığı ziyarette Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin merkezi hükümetle yapılacak müzakerelerde Dicle Operasyon Komutanlığının lağvedilmesini ön şart olarak ileri sürmediğini söyledi.

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin geçtiğimiz hafta Mesud Barzani ile yaptığı görüşmede Başbakan Nuri el-Maliki’nin tartışmalı bölgelerle ilgili olarak 2009 anlaşmasına dönülmesi teklifini ilettiği Barzani’nin ise herhangi bir ön şart koşmadan bu öneriyi kabul ettiği öne sürüldü.



Makaleler

Güncel