Ulusal Koalisyon yine uzlaşamadı

img
Ulusal Koalisyon yine uzlaşamadı YDH

YDH- Amerika’nın müdahalesi ile Katar’da yeni bir örgüt kuran Suriyeli muhalifler, Kahire’de yaptıkları toplantıda uzlaşmayı başaramadı.




 

YDH-Amerika’nın müdahalesi ile Katar’da yeni bir örgüt kuran Suriyeli muhalifler, Kahire’de yaptıkları toplantıda uzlaşmayı başaramadı.

El Alem televizyonunun haberine göre Suriyeli muhaliflerin Kahire’de yaptıkları toplantı, başta Müslüman Kardeşler örgütü olmak üzere Katar’da kurulan koalisyona üye grupların iktidar çekişmelerine sahne oldu.

Amerika’nın müdahalesiyle Katar’da kurulan Suriye Muhalefeti Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu adlı örgütün Kahire’de dün yaptığı ilk toplantısında geçiş hükümeti konusunda görüş ayrılıkları yaşandı.

Kahire’deki toplantıya koalisyon üyesi 60 temsilcinin katıldığı belirtilirken Middle East Online, iminin açıklanmasını istemeyen bir Ulusal Konsey üyesinin Kahire toplantısında hiçbir sonuç elde edilemediğini söylediğini duyurdu.

Toplantıda başta Müslüman Kardeşler örgütü olmak üzere koalisyona üye gruplar arasında yoğun bir iktidar mücadelesi yaşandığı belirtilirken toplantıya katılan bir temsilci ise Müslüman Kardeşlerin koalisyondaki sandalyelerin yarısını elde ettiği halde hala birçok üyesini koalisyona dahil etmeye çalıştığını belirtti ve “bu koalisyon, canımızın istediği gibi karıştırabileceğimiz veya zevkimize göre bir şeyler ekleyeceğimiz bir salata değil” dedi.