Maliki’den Kürtlerle anlaşma şartı

img
Maliki’den Kürtlerle anlaşma şartı YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Kürtlerin Kerkük, Musul, Diyala’daki güvenlik merkezlerini kapatmaması halinde Erbil’le anlaşma yapmayacağı öne sürüldü.




 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Kürtlerin Kerkük, Musul, Diyala’daki güvenlik merkezlerini kapatmaması halinde Erbil’le anlaşma yapmayacağı öne sürüldü.

Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesine açıklama yapan Iraklı bir kaynak, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin, Kerkük, Diyala ve Musul’daki Kürtlere ait güvenlik merkezlerinin kapatılmaması durumunda Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile anlaşma yapmayacağını söyledi.

Başbakan Nuri el-Maliki’ye yakın bir kaynak el-Hayat gazetesine yaptığı açıklamada “Kürtler Kürdistan Bölgesi dışındaki yerlerde bulunan güvenlik merkezlerini ve kontrol noktalarını kaldırmadıkça, Başbakan Maliki’nin onlarla anlaşma yapması uzak bir ihtimal” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, tarafların gerginliği azaltma konusunda anlaşmaya varabileceğini belirterek, Amerika’nın da her iki tarafa sorunu barışçı yollardan bir an önce çözmeleri için baskı yaptığını söyledi.

Öte yandan Kurdpress haber ajansının haberine görer, Hukuk Devleti İttifakı Üyesi Sami el-Askeri, Başbakan Nuri el-Maliki’nin Kürtlerin Dicle Operasyon Komutanlığının lağvedilmesi yönündeki talebini reddettiğini bildirdi.

Sami el-Askeri, Kürt heyetine Dicle güçlerinin lağvedilmesini gündeme getirmemelerinin bildirildiğini açıkladı.



Makaleler

Güncel