Ayetullah Sistani’den Maliki’ye mektup

img
Ayetullah Sistani’den Maliki’ye mektup YDH

YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesi için Iraklı liderleri bir araya getirmeye çalıştığı bildirildi.




 

YDH-Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesi için Iraklı liderleri bir araya getirmeye çalıştığı bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Ayetullah Sistani, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’ye bir mektup göndererek Kürtlerle Araplar arasında kin ve düşmanlığa sebep olacak kararlardan sakınmasını istedi.

NNA haber ajansına demeç veren Necefli “güvenilir kaynaklar” da Ayetullah Sistani’nin Başbakan Maliki’nin daha önce Irak’ta meydana gelecek bir savaşın Kürtlerle Araplar arasında yaşanacağına ilişkin sözlerini eleştirdiğini söyledi.

NNA haber ajansına demeç veren Necefli kaynaklar, Ayetullah Sistani’nin Bağdat’la Erbil arasında yaşanan krizin çözümü için Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri el-Maliki ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani başta olmak üzere Iraklı liderleri bir araya getirmeye çalıştığını söyledi.

Iraklı Şii dini merciler, Saddam Hüseyin döneminde Kürtlere karşı savaşmanın haram olduğu belirten Ayetullah Muhsin el-Hekim’in fetvasına atıfta bulunarak merkezi hükümetle Kürdistan Bölgesi arasında yaşanan sorunların barışçı yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayan açıklamalarda bulunmuştu.



Makaleler

Güncel