Özgür Suriye Ordusu’ndan Hıristiyanlara tehdit

img
Özgür Suriye Ordusu’ndan Hıristiyanlara tehdit YDH

YDH- Hama'daki silahlı militanlar, Hıristiyanların oturduğu iki kasabayı ele geçirme tehdidinde bulundu.




 

YDH-Hama'daki silahlı militanlar, Hıristiyanların oturduğu iki kasabayı ele geçirme tehdidinde bulundu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü Mirsad'ın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre el-Ensar Tugayı sözcüsü Raşid Ebu Fida, Hıristiyanlardan yaşadıkları bölgelerdeki Suriye askerlerini çıkarmalarını aksi takdirde Sakilbiye ve Muharda'ya gireceklerini ilan etti.

 Ebul Fida, "Aksi taldirde biz, kendimize has yöntemlerle Esed çelelerinin ve şebbihanın yuvalarına gireceğiz" dedi.

AFP'ye konuşan Mirsad Müdürü Rami Abdurrahman, bu iki şehirde binlerce kişinin yaşadığını belirtirken Muharda'daki bazı kişilerin bir süre önce Tartus'a taşındıklarını söyledi.

Muhalif silahlı grupların Pazar gününden itibaren Suriye Ordusu'na yönelik saldırılarını artırdığını kaydeden Abdurrahman, Hama'nın kuzeyindeki Suriyelilerin çatışmadan ötürü evlerini terk ettiğini açıkladı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebul Fida, son günlerde ordu güçlerine yönelik saldırılardan ötürü Suriye askerlerinin Sakilbiye ve Maharde'ye çekildiklerini, buradan çevre bölgelere hafif ve ağır silahlarla saldırdıklarını kaydetti.

ÖSO'nun Hama'daki Hristiyanları tehdit ettiği saatlerde Şam'da yaptığı konuşmasında Rum Ortodoks Patriği John X Yazigi, Suriyeli tarafları şiddete son vererek diyaloga başlamaları çağrısında bulundu.

Yazigi, şartlar ne kadar zor olursa olsun Suriye'de yaşamaya devam edeceklerini ifade etti.

Yazigi "Bizim başımıza gelenler başkalarının da başına geliyor. Başkalarının başına gelenler bizim de başımıza geliyor. Biz, tüm Müslümanlar ve Hıristiyanlar olarak omuz omuzayız, zorluklara tahammül ediyor ve beraberce karşı  koyuyoruz" dedi.