İbrahimi: Uluslararası toplumun kabul edebileceği önerilerim var

img
İbrahimi: Uluslararası toplumun kabul edebileceği önerilerim var YDH

YDH- Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, uluslararası toplumun kabul edebileceği önerilere sahip olduğunu söyledi.




 

YDH- Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, uluslararası toplumun kabul edebileceği önerilere sahip olduğunu söyledi.
  AFP'nin haberine göre, Şam ve Moskova'daki temaslarından sonra yeniden Kahire'ye giden İbrahimi, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi'yle görüştü. Görüşme sonrasında düzenlenen basın açıklamasında İbrahimi, siyasi çözüm için umutlu açıklamalar yaptı.
  İbrahimi, Temmuz 2012'de düzenlenen Cenevre Konferansı ve ABD Dışişleri Bakanı Hillery Clinton'la Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la gerçekleştirdiği görüşmeleri esas alarak geliştirdiği önerinin, uluslararası toplum tarafından kabul edilebileceğini söyledi.
Suriye'deki krizin günden güne derinleştiğini belirten İbrahimi, Cenevre Konferansı'nda alınan kararlar esas kabul edilerek 2013 yılında Suriye'deki krizin siyasi yolla çözümünün mümkün olabileceğini ifade etti.
İbrahimi "Suriye'deki krizi siyasi yolla çözmenin dışında başka bir seçenek yok. Ya Suriye'deki krizi siyasi yolla çözerek halkın meşru talepleri ve hakları kaşrılanacak ya da Suriye cehenneme dönecek. Suriye'de iki yılda 50 bin kişi öldü. Eğer siyasi çözüm olmaz ve hal üzere devam edilirse önümüzdeki bir yılda 25 bin değil 100 bin insan daha ölür" dedi.
İbrahimi, Suriye krizinin sivil yolla çözüme kavuşturulması için şuana kadar bir plan sunmazken, tüm tarafların desteğini kazanacak bir plan için temaslarına devam ettiğini açıklamıştı.