Ulusal Koordinasyon Kurulu: Şam’la diyaloga kapalıyız

img
Ulusal Koordinasyon Kurulu: Şam’la diyaloga kapalıyız YDH

YDH- Suriye’de siyasi çözümden yana tutumuyla bilinen Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in çözüm açıklamasına tepki gösterdi.




 

YDH-Suriye’de siyasi çözümden yana tutumuyla bilinen Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif grup, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in çözüm açıklamasına tepki gösterdi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu Genel Koordinatörü Hasan Abdulazim, dün Şam'da düzenlediği basın toplantısında "Cumhurbaşkanı bir yandan diyalog için ortak bulamadığını söylüyor bir yandan da ilgili kişileri yok sayacak şartlar koyuyor. Buna rağmen biz, Cenevre Bildirisi'ne bağlıyız. Çünkü bu bildiri, Suriye'nin krizden çıkışı için anahtardır. Bunun dışında krizden çıkış için sivil bir yol bilmiyoruz" dedi.

Ulusal Koordinasyon Kurulu Genel Koordinatörü Hasan Abdulazim, "Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in silahlanan kişilerle diyaloga karşı çıktığını ilan etmesiyle krizden çıkış için tek yol olan müzakerelerin önünü kapattığını" söyledi.

Abdulazim "Suriye yönetimiyle diyaloga karşıyız; çünkü diyalog için çok geç kalındı. Bundan sonra yönetimin devri için müzakerelere başlayabiliriz" diye konuştu.

Açıklamasının devamında Abdulazim, ateşkes sağlanmadan, siyasi tutuklular serbest bırakılarak kayıpların akıbeti ortaya çıkarılmadan ve felaket bölgelerine insani yardım ulaştırılıncaya kadar Suriye yönetimiyle diyaloga girmeyeceklerini söyledi.

 Abdulazim ayrıca, diyalogun Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'nin denetiminde gerçekleşmesi şartını sundu.