Sadr: Bu talepleri karşılamayanlar sonuçlarına katlanır

img
Sadr: Bu talepleri karşılamayanlar sonuçlarına katlanır YDH

YDH- Sadr hareketi Lideri Mukteda Sadr, hükümet karşıtı gösteri yapanların taleplerinin meşru olduğunu belirterek, bu talepleri karşılamayanların doğacak sonuçlara katlanacağını söyledi.




 

YDH-Sadr hareketi Lideri Mukteda Sadr, hükümet karşıtı gösteri yapanların taleplerinin meşru olduğunu belirterek, bu talepleri karşılamayanların doğacak sonuçlara katlanacağını söyledi.

Irak’ın Sumeriye haber ajansının bildirdiğine göre hükümet karşıtı gösteriler yapan Sünni göstericilerle temasta olan Sadr hareketi Lideri Mukteda Sadr Necef’te bir bildiri yayımlayarak göstericilerin taleplerinin meşru olduğunu ve bu talepleri karşılamayanların doğacak sonuçlara katlanacağını ifade etti.

Gösteri düzenlenen illere temsilciler gönderen ve Sünni göstericilerle yakın temas içerisinde olan Mukteda Sadr, muhaliflerin 6 maddelik talebini iletti ve bu taleplere karşı çıkanların doğacak sonuçları da kabullenmiş olacağını söyledi.

Sadr, muhaliflerin taleplerini şöyle sıraladı:

1- Cezaevlerindeki tüm tutukluların serbest bırakılması ve onların dosyalarının Irak yargısı tarafından şeffaf bir şekilde incelenmesi.

2- Terörle mücadele yasasının 4. Maddesi kapsamına girenlerin tarafsız ve insaflı bir şekilde yargılanması.

3- Baasçıları temizleme yasası olarak bilinen yasa kapsamına giren kişilere zulmedilmemesi, yasanın keyfi bir şekilde uygulanmaması.

4- Ciddi, pratik ve gerçek bir katılımın sağlanması; çünkü genel anlamda hükümetin, özelde ise başbakanın siyasetinde dışlama ve ötekileştirme hakimdir.

5- Mevki ve makamı güçlendirmek için değil, halka hizmet için çalışılması; çünkü şu anda hükümette, özellikle de hizmet alanlarında ihmallere tanık olmaktayız.

6- Göstericilerin meşru taleplerinin karşılanmasını istemekte olan dini mercilerin tutumunun desteklenmesi.

  



Makaleler

Güncel