Dicle ordusundan sonra Kerkük’te saldırılar arttı

img
Dicle ordusundan sonra Kerkük’te saldırılar arttı YDH

YDH- Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin emriyle kurulan Dicle Operasyon Komutanlığından sonra Kerkük’teki bombalı saldırılarda artış olduğunu açıkladı.




 

YDH-Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin emriyle kurulan Dicle Operasyon Komutanlığından sonra Kerkük’teki bombalı saldırılarda artış olduğunu açıkladı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, bugün Kerkük güvenlik yetkilileriyle yaptığı toplantıda Dicle Operasyon Komutanlığının kurulmasından sonra kentteki bombalı saldırılarda yüzde 28 oranında artış olduğunu açıkladı.

İl meclisinden güvenlik amacıyla kent çevresine hendekler kazılabilmesi için bütçe ayırmasını istediğini belirten Vali Necmeddin Kerim, kentte düzenlenmesi talep edilen gösterilere de göstericilerin can güvenliğinin sağlanması için belirli yer ve zamanlarda izin verileceğini söyledi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, “Dicle Operasyon Komutanlığının kurulmasından sonra Kerkük’teki bombalı saldırılarda yüzde 28 oranında artış oldu. Son üç yılda Kerkük’te bombalı saldırı olmamasına rağmen Dicle birliklerinin gelmesinden sonra kentte 5 bombalı intihar saldırısı oldu” dedi.

Dicle Operasyon Komutanlığı’nın, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin emriyle tartışmalı bölgelerde güvenliği sağlamak için kurulduğu bildirilmişti.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Dicle Operasyon Komutanlığına bağlı birliklerin tartışmalı bölgelere konuşlandırılmasına karşı çıkıyor.



Makaleler

Güncel