ABD Kongresi’nden Lübnan’a yardım şartı

img
ABD Kongresi’nden Lübnan’a yardım şartı YDH

SAAF-ABD Kongresi’nin Lübnan’a yönelik 230 milyon dolarlık yardımın, Lübnan hükümetinin




SAAF-ABD Kongresi’nin Lübnan’a yönelik 230 milyon dolarlık yardımın, Lübnan hükümetinin Suriye sınırını kontrol altına alması şartına bağlanmasını istediği bildirildi.

 

ABD Kongresine mensup bir temsilci, İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmede George Bush hükümetinden Lübnan hükümetinin Suriye ile olan sınırını kontrol altına almayı üstlenmemesi durumunda Lübnan’a yapılması düşünülen 230 milyon dolarlık yardımı yapmamasını isteyeceklerini söyledi.

 

Associeted Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat partili Tom Lantos, bugün İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le yaptığı görüşmede ABD’nin Lübnan’a yapacağı yardımın önemli olduğunu; ama Lübnan hükümetinin Suriye sınırını kontrol ederek Suriye ve İran’dan Hizbullah’a yapılan silah yardımını engellememesi durumunda bu yardımın engellenmesi gerektiğini söyledi.

 

Lantos, “Suriye Lübnan sınırı, Hizbullah’ın gelecekte İsrail’e tekrar saldırabilmesine sebep olabilir; Hizbullah’ın yeniden silahlanmasına engel olunmalıdır” diye konuştu.