Mikdad: Suriye’deki el-Kaide’nin Mali’dekinden farkı ne

img
Mikdad: Suriye’deki el-Kaide’nin Mali’dekinden farkı ne YDH

YDH- Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Mali’deki el-Kaide ile mücadele eden Batılıların Suriye’deki el-Kaide ile herhangi bir sorunları olmadığını söyledi.




 

YDH- Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Mali’deki el-Kaide ile mücadele eden Batılıların Suriye’deki el-Kaide ile herhangi bir sorunları olmadığını söyledi.

Lübnan’dan yayın yapan el-meyadin televizyonuna demeç veren Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye ve Katar’ı Suriye’deki silahlı gruplara militan ve silah desteği sağlamakla suçlayarak Birleşmiş Milletlere bu ülkelerin Suriye’deki terörist grupları desteklediklerine dair kanıtlı belgeler sunduklarını söyledi.

Suriye’deki aşırılık yanlısı grupların ülkedeki Müslümanların da Hıristiyanların da iyiliğini istemediğini belirten Mikdad, silahlı grupları destekleyen Batılıların da Suriyeli Hıristiyanları önemsemediğini ifade etti.

Muhaliflerle diyalog konusuna da değinen Mikdad, “bazı çevreler, müzakereden söz ediyorlar, yalan söylüyorlar, biz müzakere isteyenlere karşı silahlarını bırakmalarından başka hiçbir ön şart ileri sürmedik” dedi ve müzakerelerden çıkacak sonucun halkın referandumuna götürüleceğini söyledi.

Batılıların el-Kaide ve terörizm konusunda çifte standartlı davrandığını savunan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, “Mali’deki el-kaide neyse, Suriye’deki el-Kaide de odur. Mali’de el-kaide ile mücadele edenlerin Suriye’de etmesi gerekir” dedi.

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ülkesinin Ortadoğu’daki yıkıcı politikalarını değiştirmesini umduğunu belirten Mikdad, Suriye’de yaşanan savaşı da Arap-İsrail savaşı olarak niteledi ve Suriye’de yaşanan tüm gelişmelerin arkasında İsrail’in bulunduğunu söyledi.