Irak’ın Sünni müftüsünden mezhepçilik uyarısı

img
Irak’ın Sünni müftüsünden mezhepçilik uyarısı YDH

YDH- Irak’ın Sünni Müftüsü Şeyh Mehdi Sumeydai, taifecilik tuzağına düşerek ABD-İsrail planlarının aracı haline gelinmemesi gerektiğini söyledi.




 

YDH-Irak’ın Sünni Müftüsü Şeyh Mehdi Sumeydai, taifecilik tuzağına düşerek ABD-İsrail planlarının aracı haline gelinmemesi gerektiğini söyledi.

El Alem televizyonuna demeç veren Irak’ın Sünni Müftüsü Şeyh Mehdi Sumeydai, “Amerika’nın bölgeye demokrasi getirme bahanesiyle kurduğu yayılmacı planı devam ediyor. Arap dünyası bunalım halinde. Bu plan Irak’ta taifecilik fitnesine sebep oldu, birçok can aldı ve Irak’a yıkım getirdi. Bütün bunlardan sonra Amerika kendini bölgede farklı tarafların görüşlerini birbirine yakınlaştıran bir arabulucu olarak gösteriyor” dedi.

İslami direnişin Amerika’yı bölgeden sınırlı da olsa vazgeçmeye ve Irak’ı terk etmeye zorladığını; ancak sömürgecilik ateşinin devam ettiğini belirten Şeyh Sumeydai, “Amerika, Irak’ta baskı ve zulüm olduğu iddiasıyla Irak’a yeniden dönmeye çalışıyor. Halbuki Irak’ta zulüm, Amerika’nın 2003’te burayı işgal etmesiyle başladı” dedi.

Bölgedeki gerilimin bölge ülkelerinin karar alma konusundaki zayıflığından kaynaklandığını belirten Sumeydai, Amerika’nın bu zayıflığın Amerika’nın tüm bölgede sulta kurmasına neden olduğunu ve birbiriyle uğraşan İslam ümmetinin düşmanın komplolarıyla baş edemeyeceğini ifade etti.

Batı’nın Türkiye’yi bölgedeki planları konusunda kullanmak istediğini belirten Şeyh Mehdi Sumeydai, “Batı, Türkiye’den mezhepçilik gerilimi yoluyla Suriye ve Irak’a silahlı militanlar göndermesini ve bölgedeki sultasının kapısı olmasını istiyor” dedi.

Şeyh Sumeydai, “Türkiye, diğer ülkelerden çok daha fazla iç sorunlarıyla uğraşıyor. Irak ve Suriye’deki krizlerden en fazla Türkiye halkı etkilenmesine rağmen Türkiye bu duruma dikkat etmiyor” dedi.

Irak’ın geleceğini düşünen, Arap ve İslam ülkelerinin hayrını isteyen politikacıların, aydınların ve alimlerin Amerikan istihbaratının aracı haline gelmemesi gerektiğini belirten Şeyh Sumeydai, ülkeye ihanetle suçladığı el-Irakiye İttifakı’nın da ülkeyi iç bunalımlara sürüklediği için artık halk arasında desteğini tamamen yitirdiğini söyledi.



Makaleler

Güncel