ÖSO komutanı Selim İdris silah desteği için Paris'e gitti

img
ÖSO komutanı Selim İdris silah desteği için Paris'e gitti YDH

YDH- Özgür Suriye Ordusu'na Antalya'da komutan olarak seçilen Selim İdris, silah desteği için Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.




 

YDH- Özgür Suriye Ordusu'na Antalya'da komutan olarak seçilen Selim İdris, silah desteği için Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.
  El-Hayat gazetesinde yer alan habere göre Suriye Ulusal Koalisyonu tarafından Antalya'da kurulan askeri örgütün başına getirilen Selim İdris, Özgür Suriye Ordusu'nun ihtiyacı olan silah desteği için  Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. İdris'in Paris'te Fransa Savunma Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldiği ve Fransız yetkililerden yardım sözü aldığı belirtildi.
  Haberde yardım sözünün içeriğine ilişkin olarak bir açıklama yapılmazken İdris, dün akşam Katar'ın el-Cezire televizyonuna, Türkiye'den yaptığı açıklamasında, Suriyeli "devrimcilerin" yakında iyi haberler duyacaklarını söyledi.
  Haberin devamında, Fransa'nın Suriyeli muhalifler arasındaki radikal unsurları gerekçe göstererek silahlandırmaya karşı çıktığı, Amerika gibi Suriye'deki krizin siyasi yolla çözülmesini tercih ettiği vurgulandı.
  Fransa Dışişleri Bakanı  Laurent Fabius, dün yaptığı açıklamasında, Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib'in Suriye yönetiminden bazı kişilerle görüşeceğini ilan etmesini cesur bir açıklama olarak nitelerken "Diplomatik baskılar artırılmalı. el-Hatib, cesur birisi. Suriye yönetiminden bazılarıyla görüşeceğini açıkladı.  Biz, bu siyasi çözüme inanıyor ve destekliyoruz" dedi.



Makaleler

Güncel