Nur Partisi: Mursi’nin politikaları ülkeyi bunalıma sürüklüyor

img
Nur Partisi: Mursi’nin politikaları ülkeyi bunalıma sürüklüyor YDH

YDH- Mısır’daki selefi Nur Partisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hükümetine yönelik eleştirilerini sertleştiriyor.




 

YDH-Mısır’daki selefi Nur Partisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hükümetine yönelik eleştirilerini sertleştiriyor.

El- Muhit’in haberine göre Nur Partisi Sözcüsü Nadir Bekkar, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin izlediği politikaların ülkedeki şartları daha da bunalımlı hale getirdiğini söyledi.

Seçimlerin 27 Nisan’da yapılmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Bekkar, “Nur Partisi, seçimlerin ertelenmesini onaylıyor değiliz; ancak cumhurbaşkanının ülkedeki diğer partilerle uzlaşarak yani ülkedeki şartları göz önünde bulundurduğunu göstererek seçim tarihi belirlemesini tercih ediyor. Ama şu anda açıklanan seçim tarihi ülkedeki şartları daha da zora sokuyor” dedi.

Nur Partisi’nin, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 27 Nisan olarak açıkladığı seçim tarihini değerlendirmek üzere toplantı yapacağını belirten Nadir Bekkar, partisinin büyük bir ihtimalle seçimlerde herhangi bir grupla ittifak yapmayacağını söyledi.

Ulusal diyalog görüşmelerinin kesilmesinden de iktidar partisini sorumlu tutan Bekkar, “Yönetimin ve Özgürlük ve Adalet partisinin yanlış politikaları ulusal diyalog görüşmelerinin durmasına sebep oldu” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muhammed Mursi’yi destekleyen Nur Partisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Nur Partisi üyesi olan Çevreden Sorumlu Danışmanı Halid Alimeddin’i azletmesinden sonra cumhurbaşkanına ve hükümete yönelik eleştirilerini sertleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Alimeddin’in konumunu kötüye kullandığı için görevinden alındığını iddia ederken, Halid Alimiddin ise iddiaları yalanlayarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin kendisinden özür dilemesi gerektiğini açıklamıştı.



Makaleler

Güncel