Salih Müslim: El-Hatib’in Kürt tutumu istikrarsız

img
Salih Müslim: El-Hatib’in Kürt tutumu istikrarsız YDH

YDH- Suriye’deki en etkili Kürt partisi olan PYD’nin Lideri Salih Müslim, Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün lideri Muaz el-Hatib’in Kürtlerle ilgili tutumunun değişken olduğunu söyledi.




 

YDH-Suriye’deki en etkili Kürt partisi olan PYD’nin Lideri Salih Müslim, Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün lideri Muaz el-Hatib’in Kürtlerle ilgili tutumunun değişken olduğunu söyledi.

Kurdpress haber ajansına demeç veren PYD Lideri Salih Müslim, Muaz el-Hatib’in Suriyeli Kürtlerin talepleriyle ilgili olarak Kahire’de başka, İstanbul’da başka türlü konuştuğunu belirtti.

Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün başkanı Muaz el-Hatib’le Kahire’de yaptığı görüşmeye değinen PYD Lideri Salih Müslim, “görüşmemiz samimi bir ortamda gerçekleşti. Bizim bu görüşmedeki hedefimiz görüşlerimizi birbirimizle açıkça paylaşmaktı. Ben el-Hatib’e, Suriye’de öyle siyasi ve toplumsal şartlar mevcuttur ki siz Kürtler olmadan adım atamazsınız; siz ancak tüm Kürtlerin desteğini kazandığınız zaman mücadelede başarılı olabilirsiniz dedim” diye konuştu ve Muaz el-Hatib’in o görüşmede Kürtlerin taleplerini kabul ettiğini söyledi.

Türkiye’nin Suriyeli muhaliflerde kendileri hakkında olumsuz bir imaj oluşturduğunu belirten Müslim, bu olumsuzluğu gidermek için Muaz el-Hatib’le açık ve şeffaf bir şekilde konuştuğunu; Hatib’in de o görüşmede Kürtlerin taleplerini doğal ve haklı görmekle birlikte İstanbul’da farklı sözler söylediğini ifade etti.

Türk hükümeti ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın müzakerelerine de değinen PYD Lideri Salih Müslim, bu müzakerelerin Suriyeli Kürtlere yönelik etkileri konusunda da şunları söyledi:

“Eğer bu müzakereler, Kürtlerin taleplerini elde etmesiyle sonuçlanırsa ve bizden Suriye Ulusal Koalisyonu ile işbirliği yapmamız istenirse, biz bu isteği kabul ederiz.”



Makaleler

Güncel