Şam’dan Lübnan’a uyarı: Sabrımız sınırsız değil

img
Şam’dan Lübnan’a uyarı: Sabrımız sınırsız değil YDH

YDH- Suriye Dışişleri Bakanlığı Lübnan yönetimini, silahlı militanların Suriye’ye geçişi konusunda uyardı.




 

YDH-Suriye Dışişleri Bakanlığı Lübnan yönetimini, silahlı militanların Suriye’ye geçişi konusunda uyardı.

El Menar televizyonunun haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Dışişleri Bakanlığına bir yazı göndererek silahlı grupların Suriye’ye geçişlerinin önlenmesi konusunda daha sıkı önlemler alınmasını istedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığının gönderdiği yazıda, “Suriye güvenlik güçleri, Lübnan’dan Suriye’ye geçen silahlı gruplara ateş açmama konusunda sabır göstermektedir; ancak bu sabır sonsuza kadar devam etmeyecektir” denildi.

Lübnan’dan Suriye’ye geçen silahlı grupların Suriye’nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğinin hatırlatıldığı yazıda Lübnan yönetiminden silahlı grupların geçişinin önlenmesi istendi ve “silahlı gruplar, Lübnan’la Suriye arasındaki dostça ve kardeşçe ilişkileri kötüye kullanıyorlar” denildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ayrıca terörist grupların son 36 saat içerisinde Ayn eş-Şara, el-Cevsiye ve Tel Kelah bölgelerinde Suriye sınır muhafız güçleriyle girdikleri çatışmaların hala devam ettiğini belirterek, güvenlik güçlerinin verdiği karşılık sonucu çok sayıda militanın öldürüldüğünü ve militanların Lübnan topraklarına çekilmek zorunda kaldığını açıkladı.

   



Makaleler

Güncel