İbrahimi: Muhalifleri silahlandırmak çözüm için yanlış seçenek

img
İbrahimi: Muhalifleri silahlandırmak çözüm için yanlış seçenek YDH

YDH- BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Suriye’deki silahlı grupların silahlandırılmasının Suriye’deki sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını söyledi.




 

YDH-BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Suriye’deki silahlı grupların silahlandırılmasının Suriye’deki sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Kanal-4 adlı bir televizyon kanalına verdiği demecinde İngiltere ve Fransa’nın Suriye’deki silahlı gruplara silah verilmesi önerisinin Suriye’deki çatışmaları önleyecek bir seçenek olmadığını söyledi.

Suriye sorununun siyasi çözümü için başlattığı girişimlere değinen Ahdar İbrahimi, “yaptığım müzakereler sırasında çatışmaların durdurulması konusunda hiçbir ilerleme sağlandığına tanık olmamıştım, şu an ise Suriye’deki çatışmalar daha da artmış durumda” dedi.

Ahdar İbrahimi, Suriye’deki sorunun çözümü için uluslar arsı toplumun özellikle de ABD, Rusya ve Çin’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde derhal bir araya gelerek ciddi kararlar alması ve çatışan taraflarla daha kesin bir dille konuşması gerektiğini söyledi.



Makaleler

Güncel