Kerkük’te güvenlik faciası

img
Kerkük’te güvenlik faciası YDH

YDH- Kerkük’ün Huveyce bölgesinde Irak güvenlik güçleriyle silahlı göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda toplam ölü ve yaralı sayısının 220’ye yükseldiği bildirildi.




 

YDH-Kerkük’ün Huveyce bölgesinde Irak güvenlik güçleriyle silahlı göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda toplam ölü ve yaralı sayısının 220’ye yükseldiği bildirildi.

Esvatu’l- Irak haber ajansının haberine göre Kerkük’ün Huveyce bölgesinde Irak güvenlik güçleriyle silahlı göstericiler arsında yaşanan çatışmalarda 50 göstericinin öldü, 150 gösterici de yaralandı.

Çatışmada 3’ü subay olmak üzere 19 Irak askerinin öldüğünü, 15 askerin de yaralandığı belirtilirken göstericilerin protesto çadırlarında 40’tan fazla silah ve roketin ele geçirildiği açıkladı.

Silahlı grupların geçtiğimiz Cuma günü bir askeri öldürdüğünü ve iki askeri de yaraladığını belirten Irak Savunma Bakanlığı, gösteri çadırlarına silahların nasıl sokulduğu ile ilgili araştırma başlatıldığını açıkladı.

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük’ün Reşad bölgesinde askerlere ateş açan göstericilere yönelik operasyonunda 6 silahlı militanın öldürüldüğü ve çok sayıda silah ele geçirildiği belirtilirken, göstericiler tarafından henüz teyit edilmemekle birlikte yerel basının, Neyneva ve el-Enbar’daki göstericilerin de Irak ordusuyla savaşmak için silah temin etmeye çalıştığını yazdığı bildiriyor.

Olaylar üzerine İyad Alavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakının hükümete karşı ortak bir tutum belirlemek üzere olağanüstü toplandığı belirtilirken geçtiğimiz hafta kabineye geri dönen el-Irakiye İttifakı liderlerinden Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’ın da Huveyce’de yaşanan olayları protesto ederek kabineyi terk ettiği bildiriliyor.

El Irakiye üyesi Eğitim Bakanı Muhammed Temim’in de Huveyce’de yaşanan olaylar sonrasında görevinden istifa ettiği bildiriliyor.



Makaleler

Güncel