Irak’ta toplu istifa

img
Irak’ta toplu istifa YDH

YDH- Kerkük’ün Huveyce bölgesinde yaşanan dünkü olayların ardından İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ittifakına mensup bakanlar ve milletvekilleri toplu olarak istifa etti.




 

YDH-Kerkük’ün Huveyce bölgesinde yaşanan dünkü olayların ardından İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ittifakına mensup bakanlar ve milletvekilleri toplu olarak istifa etti.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kerkük’ün Huveyce bölgesinde dün yaşanan ve 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara tepki gösteren Irakiye İttifakı üyesi politikacılar kabineden ve meclisten toplu olarak istifa etti.

Irak Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, el-Irakiye İttifakı’na mensup milletvekillerinin ve bakanların istifasını meclise ve bakanlar kuruluna iletti.

Irakiye İttifakı üyesi milletvekillerinden Haydar Molla, basına yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin Huveyce’deki olaylara yönelik müdahalesine ve yaşanan siyasi tartışmalara tepki olarak istifasını meclise sunduğunu açıkladı.

Haydar Molla, Sanayi Bakanı Ahmed Kerbuli, Eğitim Bakanı Muhammed Temim ve Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’la birlikte el-Irakiye üyesi 34 milletvekillinin istifa ettiğini söyledi.

Dün Kerkük’e 55 kilometre mesafedeki Huveyce kentinde yaşanan şiddet olaylarında 25 kişinin öldüğü 250 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Başbakan Nuri el-Maliki, yaşanan olaylardan Baas partisini ve el-Kaide'yi sorumlu tutmuş ve olayların araştırılması için Salih Mutlak başkanlığında bir komisyon kurmuştu.



Makaleler

Güncel