Iraklı Türkmenlerin PKK kaygısı

img
Iraklı Türkmenlerin PKK kaygısı YDH

Irak Türkmen Eli Partisi, Türkiye’den çekilen PKK militanlarının kuzey Irak’taki tartışmalı bölgelere yerleşmesinin önlenmesi gerektiğini açıkladı.




 

YDH-Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Türkmen Eli Partisi siyasi bürosu bugün bir açıklamada bulunarak Türk hükümeti ile PKK arasında başlayan barış görüşmelerini ve PKK’nın çekilmesini olumlu karşıladıklarını; ancak Türkiye’den çekilen PKK militanlarının tartışmalı bölgelere yerleşmesinden kaygı duyduklarını ifade etti.

Türkiye’den çekilen PKK militanlarının tartışmalı bölgelerdeki gerilimi arttırabileceğini belirten Türkmen Eli Partisi’nin, yaptığı açıklamada, “Tartışmalı bölgelerdeki halkın çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu dikkate alındığında PKK güçlerinin bu bölgelere gelmesi, bu bölgelerdeki gerilimi arttıracaktır” denildi.

30 yıldır Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde demografik yapının değiştirildiğini belirten Türkmen Eli Partisi, uygulanan baskılar sebebiyle bu bölgelerdeki birçok Türkmen’in Irak’ın orta ve güney kesimlerine göç etmek zorunda kaldığını hatırlatarak PKK’lıların bu bölgelere yerleşmesinin önlenmesini istedi.

Türkiye’den çekilen PKK’lıların kuzey Irak’a gitmeleri daha önce de Irak içişleri bakanlığı ve Irak Ulusal Koalisyonu tarafından bir ulusal güvenlik sorunu olarak nitelenmişti.



Makaleler

Güncel