Kasım:Ulusal uzlaşma hükümeti kurulmalı

img
Kasım:Ulusal uzlaşma hükümeti kurulmalı YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan’da bir ulusal uzlaşma




SAAF-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan’da bir ulusal uzlaşma hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan Daru’l- Halic gazetesinin bildirdiğine göre Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, ulusal uzlaşma hükümetinin kurulmasına karşı çıkan Başbakan Fuad Sinyore ve Saadeddin Hariri’nin bu tutumuna değinerek ulusal uzlaşma hükümetin konusunu incelemeden bunun hemen reddedilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Başbakan Sinyore, hükümetin mevcut şekliyle devam edeceğini açıklamıştı.

 

Ulusal uzlaşma hükümetinin Lübnan’ın tek kurtuluş yolu olduğunu belirten Naim Kasım, “aksi takdirde ülkedeki sorunlar çözülmeden bu şekilde kalacaktır” dedi.

 

Ülkedeki muhtelif grupların hükümete görüş dayatmaması gerektiğini belirten Şeyh Kasım, diğer siyasi gruplardan da hükümet konusunda “Değişim ve Islah” hareketi Lideri Mişel Aun gibi davranmasını istedi.

 

“Mevcut hükümetin birçok zaafı bulunmaktadır ve ülkedeki asli gruplara bağlı olmadığı için de birçok ayrımla yüz yüzedir” diyen Şeyh Kasım, Hizbullah’ın ABD’nin “Yeni Ortadoğu Planı”na da karşı olduğunu ifade etti.

 

Yeni Ortadoğu Planı’nın başarılı olması durumunda bunun ABD’nin bölgedeki büyük gruplarla hesaplaşması anlamına geleceğini belirten Şeyh Kasım, Direniş’in silahlarının da büyük ülkelerden veya bölge ülkelerinden temin edilmediğini söyledi.

 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ateşkes sonrası yaşanan siyasi süreçle ilgili olarak da “İsrail, Hizbullah konusunda savaşla elde edemediği sonuçları siyasi yollarla elde edemeyecek” dedi.

 

Öte yandan İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Filistin’de Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’a verilen halk desteğinin Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ı geçtiğini belirterek, Filistin’deki cadde ve sokakların Nasrullah’ın posterleriyle ve Hizbullah bildirileriyle dolduğunu yazdı.