Arid: Şeriatın Yardımcıları’na henüz terörist demedim

img
Arid: Şeriatın Yardımcıları’na henüz terörist demedim YDH

Tunus Başbakanı Ali Arid, ülkedeki en büyük selefi grup olan Şeriat’ın Yardımcıları’nın bazı liderlerinin terörist gruplarla bağlantılı olduğunu; ancak henüz bunlar için terör örgütü demediklerini açıkladı.




 

YDH-Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Tunus Başbakanı Ali el-Arid, Cezayir sınırındaki bazı silahlı gruplara yönelik mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Ülkedeki terörist gruplarla mücadelede büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirten Arid, düzenlediği basın toplantısında “Terör eylemleri yapan ve terörist örgütlerle ilişkili küçük gruplarla karşı karşıyayız. Şiddet eylemlerine başvuran ve terörist gruplarla ilişkili olan kişilere yönelik mücadelemiz sürecek” dedi.

Cezayir sınırındaki silahlı gruplara yönelik başlatılan operasyonlarla ilgili de bilgi veren Ali el-Arid, bu gruplara yönelik operasyonlarda önemli ilerlemeler kaydettiklerini, operasyonların sürdüğünü; ancak yeni bir gelişmenin olmadığını söyledi.

Raşid el-Gannuşi liderliğindeki İslamcı Nahda Partisi üyesi Başbakan Ali el-Arid, geçtiğimiz Pazar polisle çatışan Şeriatın Yardımcıları adlı selefi örgütü de yasadışı diye niteledi ve “Şeriatın Yardımcıları, yasadışı bir örgüttür, bu örgütün bazı liderleri terör eylemlerine karışmıştır; ancak ben henüz bunlar terör örgütüdür demedim. Bu grup derhal bir açıklama yaparak şiddeti ve terörizmi kınamalıdır” dedi.



Makaleler

Güncel