Nusra militanı Lübnanlıların kimlikleri açıklandı

img
Nusra militanı Lübnanlıların kimlikleri açıklandı YDH

Suriye ordusu tarafından Kusayr kentinde ölü olarak ele geçirilen Nusra Cephesi militanı beş Lübnanlının kimlikleri açıklandı.




 

YDH-Suriye basınında yer alan haberlere göre Suriye güvenlik güçlerinin Kusayr kentinde düzenlediği operasyonlarda Nusra Cephesi’ne mensup militanların isimleri şöyle: Amar el-Itr, Hüseyin el-Itr, Abdo el-Al, İbrahim Harbe, Ahmed Şehab ve Ebu Süleyman Trablusi.

Öte yandan Lübnan’ın el-Menar televizyonu, Kusayr kenti içinde Nusra Cephesinin, kente 4 kilometre mesafedeki Dab’a köyünde ise Tevhit Tugaylarının etkin olduğunu belirterek, bu silahlı grupların yaşanan son yenilgi sebebiyle birbirlerini suçladıklarını bildirdi.

Humus Valisi Ahmed Munir Muhammed’in dün Kusayr’a giderek incelemelerde bulunduğu bildirilirken Suriye ordusunun kısa bir süre sonra Kusayr kentini güvenli bölge ilan edeceği ifade edildi.

Dün Dab’a bölgesi haricinde kentte genel olarak durumun sakin olduğu ve Suriye güvenlik güçlerinin silahlı gruplar tarafından yollara döşenen mayın ve bombaları temizlemeye çalıştığı bildiriliyor.



Makaleler

Güncel