Kemal Helbavi: Mısır’da darbe olmadı

img
Kemal Helbavi: Mısır’da darbe olmadı YDH

Müslüman Kardeşler örgütünün eski liderlerinden Kemal Helbavi, ordunun gösteri yapan 30 milyon Mısırlının yanında yer aldığını ve yaşanan şeyin bir darbe olmadığını söyledi.




YDH-Egynews sitesinin haberine göre Müslüman Kardeşler örgütünün eski liderlerinden Kemal Helbavi, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevine yeniden dönemeyeceğini söyledi.

Halen Avrupa’daki İslami Vahdet Derneğinin genel sekreterliğini yapmakta olan Helbavi, Mısır’da yaşanan son gelişmenin bir darbe olmadığını belirterek “Ordunun attığı adım bir darbe değildi; ordu, 30 Haziran’da sokaklara çıkan 30 milyon Mısırlının yanında yer aldı” dedi.

Kemal Helbavi, ülkede yaşanan çatışmalardan ve bazı Müslüman Kardeşler liderleriyle aşırı İslamcı bazı grupların yaptığı kışkırtmalardan kaygı duyduğunu belirterek ülkedeki şartların bu şekliyle devam etmesi halinde çeşitli senaryolarla karşılaşılabileceğini söyledi.

Mursi’nin ve Müslüman Kardeşler’in ülkenin yönetimiyle ilgili bir vizyona sahip olmadığını belirten Helbavi, yönetimde tecrübeli ve uzman kişilere dayanmak yerine parti ve grupçuluk yapıldığını söyledi.

Helbavi, halkın taleplerini dikkate almamasının, başsavcı değişikliğinin, anayasa hazırlığının ve Temerrud halk hareketini önemsiz görmesinin de Mursi’nin başarısızlığında etkili rol oynadığını ifade etti.

Ülkede yaşanan son gelişmelerin Müslüman Kardeşler örgütünü dünya çapında etkileyeceğini belirten Kemal Helbavi, “Çünkü Mısır İhvanı’nın cemaatin tüm dünya çapında etkisinin olduğu inkar edilemez. İhvan liderlerinin yurtdışına çıkışının yasaklanması ve baskı altına alınması hiç kuşkusuz cemaatin dünya çapındaki faaliyetlerini etkileyecektir” dedi.

Kemal Helbavi, Mısır halkına da ülkenin yaşanan bunalımdan çıkması için birlik olmaları çağrısında bulundu.