İhvan’dan uyarı: Ülke çöküşe gidiyor

img
İhvan’dan uyarı: Ülke çöküşe gidiyor YDH

Müslüman Kardeşler liderlerinden Abdulmuti Zeki İbrahim, ülkenin çöküşe gittiği uyarısında bulunarak yönetimle diyalog zemininin oluşması gerektiğini söyledi.




YDH- El Meyadin televizyonuna demeç veren Özgürlük ve Adalet Partisi liderlerinden Abdulmuti Zeki İbrahim, Amerika’nın yeni yönetime verdiği desteğe dikkat çekerek mevcut şartların devam etmesi halinde ülkenin çöküşe gideceğini söyledi.

Abdulmuti Zeki, “Mısır yönetimiyle halk arasında bir diyalog kurulmalı. Müslüman Kardeşler, Rabiatu’l Adeviye ve Nahda meydanlarında göstericilerin öldürülmesini protesto eden Mısır halkının bir parçasıdır. Sorun temelden çözülmelidir. Yoksa şiddet, Mısır, bir şiddet sarmalına girecek. Halkla ordu arasında bir düşmanlık yok. Kahitye’deki iki meydanda yaklaşık 1600 kişi öldürüldü. Mısır polisi ve ordusu büyük cinayetler işledi. Biz, ordunun doğal yerine çekilmesini istiyoruz” dedi.

Mısır’da yaşananlar İsrail’in çıkarına

Polis şiddetinden dolayı Ramses Meydanındaki fetih camisine sığınan insanların baltacı adı verilen serseri grupların saldırılarına maruz kaldığını belirten Zeki İbrahim  “Müslüman Kardeşler, Mısır halkının küçük bir parçasıdır, gösterilere birçok grup katılıyor. Şu an Mısır’da yaşananlarda İsrail rejiminden başka kimse yarar sağlamıyor.

Ülke çöküşe gidiyor. Mısır’ın dış ilişkileri ciddi sorunlarla karşı karşıya. Ybancı yatırımlar ve turizm durmuş bulunuyor. Mısırlılar, Yahudilerle ve Siyonistlerle bile diyalog kurdu. Peki neden sorunlarını çözmek için birbiriyle diyalog kuramıyor?  Bir zamanlar Mısır’ın güvenliğini sağlayan polis şimdi bir endişe kaynağı haline geldi. Mısır’ın çöküşü Arap ülkeleri için de tehlikeli sonuçlar doğurur” dedi.

ABD çirkin yüzünü güzel göstermeye çalışıyor

Amerika’nın yeni Mısır yönetimini desteklediğini; buna rağmen Amerikalı yetkililerin insani mesajlar vererek Washington’un çirkin yüzünü güzel göstermeye çalıştığını belirten Zeki İbrahim, şunları söyledi: “Amerika başından beri darbeyi destekledi, şimdi darbeyle ilgili söyledikleri görüntüden ibaret. Amerika’nın Mısır ordusuna yardımları olmasaydı Camp David gözden geçirilecekti. ABD sadece darbeyi desteklemekle kalmadı, darbeden önceden haberi de vardı. Mısır ordusu ve başta da Abdulfettah Sisi, ülkenin tüm kontrolünü elinde bulunduruyor. Mevcut krizin çözümünün anahtarı Sisi’nin elindedir. Şu an Mısır toplumsal yapısı ciddi bir tehdit altındadır. Ulusalar arası kurumlar darbe olan bir ülkeyle işbirliği yapmazlar. Mısır’ın şu an iç uzlaşmaya ihtiyacı var. Biz, ülkeyi bu çıkmazdan kurtarmak istiyoruz. Sisi, bu ülkedeki İslami gruplara bir düşman gibi muamele ediyor. İslamcı liderlere yönelik takibata son verilmelidir.”