Gannuşi, muhalifleriyle Avrupa’da görüştü

img
Gannuşi, muhalifleriyle Avrupa’da görüştü YDH

Tunus’ta iktidardaki Nahda Partisinin lideri Raşid el-Gannuşi’nin hükümet muhalifleriyle Avrupa’da müzakerelerde bulunduğu açıklandı.




YDH-Fransız haber ajansının bildirdiğine göre İslamcı Nahda partisi ile muhalif Nida partisi, ülkedeki siyasi krize çözüm bulmak için bu hafta Avrupa’da gizli bir görüşme yaptıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Tunus’taki İslamcı partilere sert muhalefetiyle tanınan Nida Partisi Lideri Baci Kaid Sebsi’nin, Avrupa’da Nahda Partisi Lideri Raşid el-Gannuşi ile görüştüğü bildirilirken, Gannuşi, facebook hesabından yaptığı açıklamada, görüşmenin 15 Ağustos’ta gerçekleştiğini ve olumlu geçtiğini ifade etti.

Gannuşi, muhaliflerle görüşmek için Avrupa’ya gittiğine dair haberleri şiddetle yalanlarken, Nida partisinin gizli yapılan görüşmeyle ilgili söylentilerin yayılması üzerine müzakerelerin Paris’te yapıldığını açıklamak zorunda kaldığı bildirildi.

Görüşmenin neden Tunus’ta değil de Paris’te yapıldığına dair herhangi bir açıklama yapılmazken, son açıklamaya kadar muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Cephesi ve İktidardaki Nahda partisi müzakere haberlerini reddediyordu.

Tunus’taki muhalif gruplar, Nahda liderliğindeki mevcut hükümet istifa etmedikçe, Nahda partisi ise muhalifler hükümetin istifasını bir ön şart olarak ortaya koydukça müzakerelere başlamayacaklarını ifade ediyordu.