Olmert’e son darbe de ABD’den geldi

img
Olmert’e son darbe de ABD’den geldi YDH

SAAF-ABD’nin İsrail Büyükelçisi Richard Jones’un, Beyaz Saray’a İsrail’de artık Başbakan




SAAF-ABD’nin İsrail Büyükelçisi Richard Jones’un, Beyaz Saray’a İsrail’de artık Başbakan Olmert’le devam edilemeyeceğini bildirdiği açıklandı.

 

Hizbullah’la yapılan savaş sonrasında İsrail’de ağır eleştirilere muhatap olan Başbakan Ehud Olmert’e son darbeyi de İsrail’deki ABD Büyükelçisi Jones’un vurduğu bildiriliyor.

 

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Richard Johns’un Beyaz Saray’a gönderdiği mesajda savaşın sona ermesinin üstünden 20 gün geçmiş olmasına rağmen, savaşta yaşanan başarısızlıktan kimin sorumlu olduğuna dair yapılan suçlamalar yüzünden İsrailli politikacılarla ordu mensupları arasında ciddi ihtilafların halen sürdüğü belirtilerek artık Olmert hükümetiyle daha fazla devam edilemeyeceği ifade ediliyor.

 

İsrail kamuoyunda Başbakan Olmert’e verilen desteğinin ciddi oranda düştüğüne de değinen Jones’un, Beyaz Saray’a bundan sonra Likud Partisi’yle İşçi Partisine destek verilmesi tavsiye ediliyor.

 

Siyasi gözlemciler, ABD Büyükelçisinin bu mesajının ardından İsrail hükümetinde ciddi bir takım değişiklikler yaşanabileceğini ve muhalefetteki Benyamin Netanyahu Liderliğindeki Likud Partisinin iktidar olma şansını arttırdığını ifade ediyorlar.

 



Makaleler

Güncel