Nasrullah, Olmert’ten daha uygun bir lider

img
Nasrullah, Olmert’ten daha uygun bir lider YDH

SAAF-İsrail kamuoyunda yapılan yeni bir araştırmaya göre İsraillilerin çoğunluğu




SAAF-İsrail kamuoyunda yapılan yeni bir araştırmaya göre İsraillilerin çoğunluğu Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın, savaş zamanında liderliğe İsrail Başbakanı Ehud Olmert’ten daha münasip biri olduğunu düşünüyor.

 

Nida’ul Kudüs’ün İsrail’de yayın yapan Yediot Ahranot gazetesinden Nahama Duveyk’in bu Cuma günü yazdığı makaleden aktardığı ifadelerde şu sözlere yer veriliyor:

 

“Ehud Olmert, konferansa gelirse kamuoyu araştırmasının ilginç sonuçlarından haberdar olacaktır. Tel Hay Fakültesi Psikoloji Bölümünden Dr. Şaol Kimhi ile Tel Hay Fakültesi ve Hayfa Üniversitesinden Prof. Yuhannan İşıl’ın yaptığı araştırmada savaş yahut barış zamanında Ehud Olmert’in mi yoksa Hasan Nasrullah’ın mı daha münasip lider olduğu soruldu ve verilen cevaplar gerçekten süprizdi.”

 

Gazetenin verdiği bilgiye göre yapılan araştırmada 100 üniversite öğrencisi örnek olarak belirlendi. Gazete yazarlarından Duveyk, son savaşın Nasrullah’ın imajını güçlendirdiğini ancak Olmert’in imajını zayıflattığını, Nasrullah’ın sıkı bir düşman olmasına rağmen İsraillilerin gözünde savaş zamanında daha uygun bir lider olarak gözüktüğünü ifade etti.



Makaleler

Güncel