Tel Aviv’de hükümet karşıtı dev gösteri

img
Tel Aviv’de hükümet karşıtı dev gösteri YDH

SAAF-Dün akşam Tel Aviv’de gösteri düzenleyen binlerce kişi İsrail-Lübnan savaşıyla




SAAF-Dün akşam Tel Aviv’de gösteri düzenleyen binlerce kişi İsrail-Lübnan savaşıyla ilgili hataların araştırılması için bağımsız ve resmi bir komisyonun kurulmasını istedi.

 

Katar’dan yayın yapan el-Cezire kanalının haberine göre İsrail polis kaynakları, Rabin meydanında toplanan 30 binden fazla kişi arasında “hükümetin bilinçlendirilmesi” hareketinin çağrısına uyarak savaşa katılan yedek askerlerin de bulunduğunu ifade etti.

 

Göstericiler taşıdıkları pankartlarda hâkim gözetiminde bir kurul oluşturulması, Başbakan Ehud Olmert, Savunma Bakanı Amir Paretz ve Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un istifa etmesini istediler. Göstericiler savaş sırasında İsrail ordusunun gerekli ekipmanlara sahip olmaması ve İsrail halkının Hizbullah füzelerine karşı hazırlanmadığından şikâyet ettiler.

 

Hezimetin Medya Aracılığıyla Örtülmesi

 

Sol ve sağ parti liderlerinin de konuşma yaptığı gösteride Likud partisinden eski İsrail Savunma Bakanlarından Moşe Erinz yaptığı konuşmada “Daha önce böylesi bir kargaşa ve emir çatışması hiçbir savaşta yaşanmamıştı” dedi.

 

Erinz ayrıca “İsrail, tarihi boyunca bu tür bir yenilgi almamıştı. Hiçbir zaman bugün olduğu gibi bir yenilginin zafer diye pazarlanması gibi bir durum söz konusu olmamıştır” dedi.

 

Öte yandan “hükümetin bilinçlendirilemesi” hareketi genel başkanı Elyad Şerağa, hükümetin sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyledi.



Makaleler

Güncel