Sen de mi Mofaz!

img
Sen de mi Mofaz! YDH

SAAF-Kadima Partisi üyelerinden İsrail eski Savunma Bakanı Şaul Mofaz, Lübnan savaşında




SAAF-Kadima Partisi üyelerinden İsrail eski Savunma Bakanı Şaul Mofaz, Lübnan savaşında yaşanan başarısızlıkla ilgili olarak devlet soruşturması isteyenlerin safına katıldı.

 

İsrail’in eski genelkurmay başkanlarından Şaul Mofaz, bir açıklama yaparak halkın devlet kurumlarına güvenini yeniden kazanmanın tek yolunun savaşta yaşanan başarısızlığın incelenmesi için bir devlet soruşturmasının başlatılması olduğunu söyledi.

 

Şaron’un başbakanlığı döneminde Savunma Bakanlığı görevinde bulunan eski Genelkurmay Başkanı Şaul Mofaz, yeni kabinede Kadima Partisinde Başbakan Olmert’ten sonra gelen ikinci isim olarak biliniyordu.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 28 Ağustos’ta Lübnan savaşında yaşanan başarısızlıkla ilgili olarak genel bir soruşturma komisyonu kurulacağını açıklamış; ama daha geniş yetkilerle donatılmış devlet soruşturmasına karşı çıkmıştı.

 

Olmert’in yasal yetkileri bulunmayan genel soruşturma komisyonu kurulması teklifi, İsrail içerisinde sert eleştirilere muhatap olmuştu.

 

Tel Aviv’de toplanan 30 bin kadar kişi savaşta yaşanan başarısızlıkla ilgili bir devlet soruşturması başlatılması için gösteri yapmıştı.

 

Ehud Olmert liderliğindeki Kadima Partisinin ikinci adamı olan Şaul Mofaz’ın devlet soruşturması isteyenlerin safına geçmesi, Başbakan Olmert’in Mofaz tarafından arkadan hançerlenmesi olarak nitelendiriliyor.

 



Makaleler

Güncel