Son Dakika
İnşa

IŞİD’den Adnan Arur ve Şafi Acmi’ye ölüm tehdidi

12 Mayıs 2014 Bu sayfayı yazdır

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt, Suriye’de Nusra Cephesi ile yaptıkları savaşı Suudi Arabistan ve Kuveyt’e yayma tehdidinde bulundu.

IŞİD’den Adnan Arur ve Şafi Acmi’ye ölüm tehdidi
IŞİD’den Adnan Arur ve Şafi Acmi’ye ölüm tehdidi YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) bazı militanlarının Suudi Arabistan’da yakalanmasının ardından Suudi Arabistan’a ve Kuveyt’e yönelik tehditler içeren bir mesaj yayımladı.

El-Alem televizyonunun haberine göre IŞİD, Suudi Arabistan’da yaşayan Suriye kökenli selefi müftülerden Adnan Arur ile Kuveytli Adnan Şafi el-Acmi’yi Nusra Cephesi’ne verdikleri destekten dolayı ölümle tehdit etti.

Suudi Arabistan, geçtiğimiz hafta 62 kişilik bir terör şebekesinin çökertildiğini belirterek yakalanan teröristlerin 35’inin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi olduğunu açıklamıştı.

Haber içi

Londra’da yayımlanan Rey’ul- Yovm gazetesi, Suriye’nin Rakka ve Deyr ez-Zor kentlerinde IŞİD’le Nusra Cephesi arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini bildirirken, Londra merkezli Suriye muhalifi insan hakları örgütü Mirsad da 2014 yılı başından itibaren IŞİD ve Nusra arasında yaşanan çatışmalarda toplamda 4 bin kişinin öldüğünü açıkladı.

Şarku’l Avsat gazetesi ise IŞİD ve Nusra arasında yaşanan çatışmalardan dolayı yaklaşık 100 bin Suriyelinin yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

İlgili Haberler