Son Dakika
İnşa

ABD, Maliki’ye karşı muhaliflerle temasta

20 Haziran 2014 01:00 Bu sayfayı yazdır

Amerika’nın Nuri el-Maliki’yi başbakanlıktan uzaklaştırmak için Iraklı muhaliflerle görüştüğü bildirildi.

ABD, Maliki’ye karşı muhaliflerle temasta
ABD, Maliki’ye karşı muhaliflerle temasta YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-Los Angeles Times gazetesi, Amerikalı yetkililerin Nuri el-Maliki’yi başbakanlıktan uzaklaştırmak için çalıştığını ve bu çerçevede Iraklı muhalif liderlerle temaslara başladığını bildirdi.

Haberde, Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Robert S. Beecroft ile dışişleri bakanlığı üst düzey yetkililerinden Brett McGurk’un Maliki karşıtı Iraklı liderlerden Ahmed Çelebi ve Usame Nuceyfi ile görüştüğü bildirildi.

ABD’den yayın yapan Foxnews televizyonu da Beyaz Saray yetkililerinin Nuri el-Maliki’yi istifa ettirmek için baskı yaptığını belirterek bazı ABD Kongresi üyelerinin Obama yönetiminden açıkça Nuri el-Maliki’yi istifaya çağırmasını istediğini bildirdi.

İlgili Haberler