Nuceyfi’nin açıklamasına yalanlama
Irak’ın eski Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin Musul’u IŞİD’den kurtarmak için silahlı grup kurduklarına dair açıklamasında yer aldığı öne sürülen ifadelere yalanlama geldi.
YDH-Muttehidun İttifakı Lideri Usame Nuceyfi’nin dün yaptığı açıklamada IŞİD’e karşı savaşmak için kurulan Musul Tugayları’nın İran’da ve Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nde eğitildiğini söylediği iddia edilmişti.
El-Muttehidiun İttifakı üyesi Muhammed el-Halidi, Şarku’l Avsat gazetesine verdiği demecinde, Usame Nuceyfi’nin açıklamasında IŞİD’le savaşmak için kurulan Musul Tugaylarının İran’da ve Kürdistan Bölgesinde eğitim gördüğüne dair bir ifadenin yer almadığını söyledi.
Usame Nuceyfi’ye yakınlığıyla bilinen Muhammed el-Halidi, açıklamanın bazı medya kuruluşları tarafından maksatlı olarak çarpıtıldığını belirterek IŞİD’le savaşmak için kurulan silahlı grubun İran ya da Kürdistan Bölgesi’nde eğitim almadığını ve Irak içinde ya da dışındaki hiçbir silahlı grupla da bağlantılı olmadığını söyledi.
İlgili Haberler
Irak’ın silahlanmasına ABD engeli
29 Ekim 2026 08:31
Haşdi Şabi Yasası’nın önündeki en büyük engel ne?
28 Ekim 2026 22:16
ABD destekli başkanlar kaynaşıyor: Zeydi Şam'da, işbirlikleri masada
28 Ekim 2026 22:05
Ketaib Hizbullah’tan Bağdat’a: İran’a kapı kapanırsa diğerleri de kapa…
28 Ekim 2026 13:46
