El-Enbarlı Sünniler Kerbela’ya sığındı
Kerbela yerel yönetimi, terör sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan el-Enbarlı mültecilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu açıkladı.
YDH- Irak’ın Nun haber ajansının bildirdiğine göre Kerbela Milletvekili Salih el-Hasnavi, kerbela kentinin el-Enbarlı kardeşlerini iskan etmeye hazır olduğunu açıkladı.
Kerbela Valisi Akil Tureyhi ve İl Meclisi Başkanı Nasıf el-Hattabi ile gerekli koordinasyonun sağlandığını belirten Salih el-Hasnavi, el-Enbar’dan gelen mülteciler için çadırlar kurulduğunu açıkladı.
Hazırlanan çadırlarda gerekli tüm araç ve gereçlerin ve sağlık malzemelerinin hazır olduğunu belirten Hasnavi, Kerbela yerel yönetiminin el-Enbarlı mültecilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.
On aydır yaşanan terör olayları sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan çok sayıda el-Enbarlı Sünni ile Muslul’dan kaçan Hıristiyan, geçtiğimiz ay Kerbela’daki mescit ve hüseyniyelere yerleştirilmişti.
İlgili Haberler
Irak’ın silahlanmasına ABD engeli
29 Ekim 2026 08:31
Haşdi Şabi Yasası’nın önündeki en büyük engel ne?
28 Ekim 2026 22:16
ABD destekli başkanlar kaynaşıyor: Zeydi Şam'da, işbirlikleri masada
28 Ekim 2026 22:05
Ketaib Hizbullah’tan Bağdat’a: İran’a kapı kapanırsa diğerleri de kapa…
28 Ekim 2026 13:46
